Spokojný život ženy aj v období menopauzy. Poradím Vám ako si uľahčiť jej priebeh.

Spokojný život ženy v období menopauzy

Strasak-jmenem-MENOPAUZA.jpg

Menopauza je prirodzený proces v živote ženy

Čaká každú ženu. Dokoca v tomto čase strávi štvrtinu svojho života. Už niekedy po 40. roku života ženám začne postupne vyhasínať funkcia vaječníkov, ktoré sú zodpovedné za produkciu hormónov estrogén. Tento proces trvá 10-15 rokov a môže byť sprevádzaný radou nepríjemných príznakov.
  • poruchy menštruačného cyklu
  • zmena nálad
  • priberanie na váhe
  • striedanie návalov tepla a chladu
  • nadmerné potenie
  • suchosť slizníc
  • strata libida
  • bolesti hlavy či kĺbov
  • inkontinencia
  • padanie vlasov

Nie všetky ženy zaznamenali tieto príznaky naraz. Tie šťastnejšie prejdú obdobím klimaktéria takz. “ ani si to nevšimli“

Vinníkom je ESTROGÉN

Hormón estrogén ovplyvňuje nielen činnosť pohlavných oránov, ale chráni naše klby, cievy a tak trochu drží dohľad nad našou váhou.

A to je ten dôvod, prečo začneme v období prechodu priberať na váhe, často nás bolí hlava, klby a cievne onemocnenie nás ohrozuje rovnako ako mužov  

Úbytok estrogénu môžeme riešiť klasickou cestou pomocou hormonálnej substitučnej , ktorú nám predpíše lekár. Veľa žien radšej hľadá iné možnosti.
Jednou z nich môžu byť potraviny bohaté na fytoestrogény.

Fytoestrogény

Tieto prírodné látky sa v zažívacom trakte menia na látky s estrogénnymi účinkami. Štruktúrou molekúl sa podobajú práve hormónom, preto môžu ich nedostatok v menopauze spoľahlivo nahradiť.

Nájdeme ich v týchto potravinách:

  • Hrach
  • Fazuľa
  • Obiloviny
  • Amarant
  • Ľanové semienka
  • Mrkva
  • Červená repa
  • Jablká
  • Broskyne
  • Čerešne
  • Červené bobuľoviny
  • Červená ďatelina
  • Chmeľ
  • Angelika lekárska i čínska

Úprave stravy sa nevyhneme. Jedzte iba 3 x denne. Doprajte si dostaok bielkovín živočíšnych aj rastlinných. Polovicu taniera by mala tvoriť zelenina a ovocie. Nebráňte sa tukom zaraďte tuky bohaté na omega 3 mastné kyseliny. Vynechajte vysoko priemyselne spracované potraviny. Prinesú  nám málo živín a naopak zvyšujú chuť k jedlu. Nezabúdajte piť čistú vodu. Bohužiaľ alkohol i káva zhoršia Vaše návaly horúčavy, takže ich konzumujte s mierou.

Nahraďte kvantitu kvalitou

Jedzte základné potraviny z kvalitných zdrojov a z nich pripravené jedlá.

Angelika čínska – ženská bylinka

Angelika je bylinka, ktorá vo východnej medicíne sa využíva ako ženská bylinky, už niekoľko stáročí.

A práve preto je súčasťou bylinných zmesí a tiež bylinných vložiek a obkladov tianDe. Nie je sama, byliniek je oveľa viac a pomôžu Vám zvládnuť príchod menopauzy. Ukľudní menštruačný cyklus, uľaví pri pocite suchosti a kompletne posilní zdravie intímných partií.  Naviac pôsobia blahodárne na ľadviny a celý zažívací trakt. 

Obklady v podobe fyto vložiek obsahujú koncentrát bylinných výťažkov, ktoré majú vplyv na hormonálny systém a harmonizujú ženskú energiu. Vložky prinášajú pohodlie a komfort. Naviac ženám dodajú pocit sviežosti po celý deň.

Energia života

Kúra 1-2 x ročne s vložkou energia životak, ktorá obsahuje 38 bylín, Vás doslova nabije energiou. Pomôže ukľudniť Vaše rozbúrené hormóny, aby ste s ľahkosťou a radosťou vstupovali do novej životnej etapy.

Denné vložky s fytomembránou „Energia bylín“

Obsahujú unikátny patentovaný koncentrát bylinných výťažkov. Eliminujú zápach. Darujú pocit sviežosti a pohodlia.
7,90 €

Denná vložka "Energia života"

Vložka má špeciálnu fytomembránu, ktorá podporuje prirodzenú rovnováhu pH a má priaznivý vplyv na mikroflóru. Poskytuje pocit istoty a kmofortu., Vhodná pre každodenné použitie.
2,20 €

Dámsky bylinné nočné vložky maxi

Tento produkt sa stane spoľahlivým pomocníkom žien v období menopauzy. Fytokomplex v nich priaznivo pôsobí na mikroflóru a pomáha odstrániť diskomfort a suchosť, ale tiež rieši ďalšie ženské problémy spojené s týmto obdobím. Vďaka väčšej veľkosti sa nočné vložky maxi stanú zárukou v období silnej menštruácie aj inkontinencie.
9,80 €

Bylinná zmes s angelikou čínskou a šalviou

Bylinky, ktoré sú súčasťou tejto zmesi, pomáhajú zmierniť klimakterické prejavy, majú ukľudňujúci a posilňujúci účinok. pomáhajú normalizovať hormonálnu hladinu ženského organizmu.
9,20 €

Pohyb Vám zlepší náladu.

Nemusíte trhať rekordy, behať alebo začať s aerobikom. Pristupujte k pohybu s eleganciou francúzok. Choďte čo najviac pešo, vystúpte o zastávku skôr, zabudnite na výťah a choďte pešo. Parkujte na vzdialenejšom mieste. Skrátka vyhľadávajte príležitosť k pohybu. 

Pohybom sa Vám tvoria tie správne hormóny dobrej nálady, pohyb potrebujú Váš pás aj kĺby. Zároveň budete si udržiavať správnu funkciu lymfy, ktorá má na starosti odvod toxínov z tela. Masírovať telo si môžete niekoľkokrát do týždňa v pohodlí svojho domova  s pomocou našich solí. 

Telová soľ "Kryštály z Mŕtveho mora"

Kryštály soli z Mrtvého mora, ktoré výrobok obsahuje, stimulujú pokožku k zahájení procesu omladenia a obnovy. Soľ z Mrtvého mora obsahuje kolosálne množstvo užitočných látok, aktívne minerálne prvky tvoria približne 70%. Jedná sa o ekologicky čistý produkt skladajúci sa z 26 minerálov a stopových prvkov.
15,50 €

Doprajte Vašim kostiam vápnik.

Okrem pestrej stravy môžete vyskúšať doplnok s citrátom vápenatým. Zabezpečí odkyslenie organizmu, dodá vitamíny a vápnik vo forme, ktorú telo najlepšie príjme. Kromě pestré stravy můžete vyzkoušet i doplněk s citrátem vápenatým. Odkyselí organismus, dodá vitamíny i vápník ve formě, kterou tělo nejlépe přijme.

Funkčný komplex Citrokalcevit

Zbavte sa prekyslenia Citrokalcevit nastolí prirodzenú rovnováhu pH v tele a doplní dôležité vitamíny. Mávate bolesti žalúdku, páli Vás často záha, alebo trpíte nadmernou únavou? Na vine môže byť prekyslený organizmus.
16 €

Pochmúrnu náladu pomôžu rozptýliť priatelia a tiež pobyt v prírode. Môžete sa vrátiť ku svojim koníčkom z mladosti alebo si nájsť nové. Pokiaľ sa budete stále vzdelávať a učiť sa nové veci, udržíte si duševnú sviežosť.

Keď je nálada na bode mrazu, skúste Shousin

Funkčný komplex - Šousin

Šousin je tu pre Vás pokiaľ sa chcete cítiť čulo a plný energie. Aktívne zložky komplexu pomáhajú chrániť telo pred ničivými účinkami voľných radikálov, spomaľujú proces starnutia a zlepšujú kvalitu života. Jedná sa o silný antioxidačný komplex, ktorý predlžuje mladosť a odďaľuje príchod staroby.
24,90 €

MENOPAUZA  je ako DAR

Dar prírody, dar ukľudnenia a nadhľadu, dar väčšej trpezlivosti. Už viete čo chcete a bez čoho môžete existovať. Už dokážete rozlíšiť medzi dôležitým a menej dôležitým. Máte viacej času pre seba, pretože deti už odrástli a vylietajú z hniezda. Prijmite túto etapu s vďačnosťou a radujte sa z každého nového dňa. Žite teraz a tu a tešte sa na nové možnosti. 

Sex si môžete užívať

Volupta+ zmierni nepríjemné pocity suchosti a pálenia a pomôže Vám znovu si naplno užívať intímne chvíľky. Po prechode už bez obáv z nechceného tehotenstva.

Volupta+ pre ženy

Základom pôsobenia gélu je aminokyselina L-arginin. V prípravku Volupta+ od tianDe je táto aktívna zložka po prvykrát zastúpená v takej vysokej koncentrácii. L-arginin spúšťa v tele proces produkcie oxidu dusnatého (NO), ktorý rozširuje cievy a zaistí mohutný príval krvi do pohlavných orgánov.
10 €

Ako sa starať o pleť a ako zmierniť padanie vlasov, tak o tom viac niekedy nabudúce.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi 

Aktivujte si 1/3 zľavu na všetky nákupy

Tisíce spokojných zákazníkov z 32 krajín sveta už je s nami! Bez vstupných poplatkov či povinných nákupov.